Tot ce trebuie sa stii despre Maroc

     Maroc  este o tara din nord-vestul Africii, fiind o tara a medinelor si minaretelor, a deserturilor si al muntilor.. Marocul este un mix de traditii si modernitate, o tara fascinanta dominata de condimente, parfumuri, eucalipti, culori, berberi si femei cu voal. 

    Marocul este scaldat de apele Oceanului Atlantic si de Marea Mediterana, cu care comunica prin Stramtoarea Gibraltar., iar capitala tarii este la Rabat. Exista insa multe orase care merita atentia, printre care Casablanca, Fez sau Marrakech.

Ce posibilitati de petrecere a timpului exista in Maroc?

Safari pe camile

   O vizita in Maroc ofera numeroase posibilitati de petrecere a timpului, de la orasele medievale sau diferite ruine de pe vremea romanilor, pana la diferite monumente musulmane sau fortarete berbere, insa si safari pe camile sau cai, in desert sau prin Muntii Atlas.

    Marocul este un amestec  intre lumea islamica, araba si africana, o tara moderna si multiculturala care atrage milioane de turisti dornici sa descopere toate aceste contraste exotice.

Baia publica, hammam-ul, este considerat in Maroc un loc unde oamenii socializeaza, fiind foarte apreciat de catre femei, carora nu li se ofera prea multe variante de distractie. 

  Unul dintre acele lucruri caruia nu ii poti rezista in timpul unei vizite in Maroc, este drumul in pietele celebre pentru tarabele de mirodenii, aceasta fiind o experienta de care nu te poti bucura in prea multe locuri in lume. 

  De asemenea, daca iti doresti sa faci unul dintre acele lucruri ce merita facute cel putin o data in viata, atunci trebuie sa optezi pentru o calatorie in Sahara, pe camile, iar mai apoi sa petreci noaptea sub cerul liber, intre beduini.

   Daca esti un pasionat al shopping-ului, Marocul iti ofera din plin posibilitatea de a-ti satisface aceasta pasiune. Te poti bucura de diverse magazine cu matasuri, bijuterii, carpete si covoare din par de camila, genti de voiaj, dar si uleiuri si creme considerate magice.Pentru toate este valabila regula negocierii, aceasta fiind respectata atat de cumparator, cat si de vanzator. 

   

Leave a Comment