Ce este de fapt GDPR?

      GDPR inseamna Regulamentul privind Protectia Datelor Personale si inseamna de fapt ca vom fi mult mai protejati in ceea ce tine de datele personale care au ajuns in bazele de date ale diverselor companii online si offline.

Acest lucru este prevazut cu amenzi foarte mari in cazul in care nu se vor respecta aceste reguli.

    Acest nou regulament ce a intrat in vigoare in 25 mai 2018 are ca scop protejarea cetatenilor Uniunii Europene in ceea ce priveste protectia datelor.

Ce modificari aduce cu el acest regulament?

  In cadrul companiilor, va trebui ca politica de confidentialitate si prelucrarea a datelor personale sa fie transmisa clar utilizatorului, adica aceasta companie nu poate stoca si folosi datele daca utilizatorul a refuzat acest lucru. 

  De asemenea, daca se doreste acest lucru, datele personale pot fi sterse din baza de date a unei companii. 

  In cazul in care nu se va respecta acest regulament, companiilor le sunt pregatite amenzi foarte mari, iar pe deasupra si utilizatorii pot cere despagubiri daca considera ca este necesar acest lucru.

  Exista in aceste momente diverse companii care si-au oprit activitatea din teama ca nu vor putea respecta aceste cerinte si reglementari europene.

    Majoritateta companiilor au trimis in ultimele zile mail-uri si sms-uri pentru a cere acordul utilizatorilor pentru a le utiliza datele personale.

Daca esti unul dintre cei care au ales sa nu raspunda acestora, inseamna ca incepand cu data de 25 mai, companiile respective nu vor mai avea dreptul sa iti foloseasca datele.

Altfel, poti apela la Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal.

Leave a Comment